Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Roche lucrează la un nou test de detectare a anticorpilor anti SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu sâmbătă, 18 aprilie 2020, ora 17:49

Noul test, anunțat de compania elvețiană pe 17 aprilie, ar putea fi disponibil în luna mai și ar fi util în depistarea pacienților asimptomatici și a celor care au făcut deja infecția.

Noul test dezvoltat de către compania Roche poartă numele Elecsys® și va fi capabil să detecteze anticorpii anti-SARS-CoV-2 la persoanele care au fost expuse virusului care cauzează boala COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al companiei, dat publicității ieri.

Testul va fi util mai ales în cazul persoanelor asimptomatice, dar care ar putea fi purtătoare ale virusului. El va putea fi folosit ca test de screening la cei aflați în grupuri de risc – personal sanitar sau lucrători din industria alimentară, persoane care e posibil să fi dezvoltat deja imunitate și astfel să poată reveni la lucru, grăbind revenirea economiei.

„După lansarea testului PCR de la mijlocul lunii martie, pentru a detecta stadiul activ al infecției, ne pregătim să lansăm un nou test de detecție a anticorpilor la începutul lunii mai. Fiecare test de încredere aflat pe piață vine în ajutorul sistemelor de asistență medicală, pentru a ne ajuta să depășim această pandemie. Roche colaborează strâns cu autoritățile din domeniul sănătății și va accelera producția pentru a asigura disponibilitatea rapidă a testului la nivel global”, a declarat Severin Schwan, CEO Roche Group.

Eficacitatea immunologică a testului Elecsys a fost verificată in vitro, folosind ser și plasmă și determinând răspunsul imunitar la SARS-CoV-2. Testul poate fi folosit în cercetările epidemiologice, pentru a înțelege mai bine mecanismele de răspândire a bolii, dar și împreună cu teste moleculare, pentru a ajuta la diagnosticul pacienților cu suspiciune de COVID-19.

roche basel
Turnul Roche din Basel (Elveția)

Compania spear să aibă testul de anticorpi disponibil chiar la începutul lunii mai în țările europene și lucrează îndeaprope cu FDA pentru obținerea unei autorizații de urgență. Până în luna iunie, Roche are în plan producția a zeci de milioane de asemenea teste. Testele vor putea fi prelucrate pe analizoare Cobas și Roche, disponibile pe scară largă în întreaga lume. Sistemele pot furniza rezultatele testelor SARS-CoV-2 în aproximativ 18 minute, cu un randament de până la 300 de teste/oră, în funcție de aparat.

Etichete: roche covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.