Newsflash
Știri

Indemnizație de hrană pentru persoanele cu TB

de Florentina Ionescu - oct. 23 2020
Indemnizație de hrană pentru persoanele cu TB

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea Guvernului privind aprobarea cuantumului indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză (TB) tratate în ambulatoriu.

indemnizatie hrana persoane tuberculoza

Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, se aprobă cuantumul indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu.

Acesta se stabilește pe baza nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice, cu modificările ulterioare, corespunzător categoriei de bolnavi TBC, respectiv de 16 lei/zi pentru pacienții adulți și de 15 lei/zi pentru pacienții copii.

Prin această măsură se urmărește motivarea pacientului pentru respectarea tratamentului complet, până la vindecare, se mai arată în comunicat.

Acordarea unei indemnizații lunare de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr. 302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculozăpe toată perioada de tratament în ambulatoriu.

Metodologia de acordare a a acestei indemnizații se va face prin ordinul comnu al ministrului Sănătății și Justiției.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe