Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Iaurtul de migdale este alternativa din categoria lactate cu cei mai mulți nutrienți

de Florentina Ionescu - iun. 19 2023
Iaurtul de migdale este alternativa din categoria lactate cu cei mai mulți nutrienți

Un studiu recent arată că iaurtul de migdale este o alternativă excelentă la lactate, în sensul că are cei mai mulți nutrienți.

Un studiu publicat recent în jurnalul „Frontiers in Nutrition” a examinat valoarea nutrițională a mai multor tipuri de produse lactate de tip iaurt și iaurturi vegetale disponibile în Statele Unite ale Americii. Autorii au descoperit că iaurturile făcute din migdale au cea mai mare densitate în ceea ce privește substanțele nutritive dintre toate produsele examinate, pe baza unui index pe care l-au folosit. 

Cercetătorii și-au propus să vadă care sunt micronutrienții și macronutrienții cheie din mai multe tipuri de iaurturi din lapte și din surse vegetale, pentru a le compara apoi valorile nutriționale, scrie Medical News Today

În esență, cercetătorii au folosit un sistem după care s-au ghidat, numit indexul „Nutrient Rich Foods (NRF)”. În acest index, alimentelor li se acordă anumite scoruri pe baza nutrienților benefici și pe baza acelor nutrienți pe care consumatorii ar trebui să îi limiteze. Un scor mai mare indică o densitate mai mare a nutrienților, în comparație cu numărul de calorii. 

Specialiștii au descoperit că acele tipuri de iaurt din surse vegetale au avut mai multe fibre, mai puțin zahăr total și cantități mai mici de sodiu în comparație cu iaurturile obținute din lapte. Totuși, acele iaurturi obținute din lapte au de obicei mai multe proteine, mai mult calciu și potasiu, decât iaurturile vegetale. 

Dintre toate tipurile de iaurt analizate, s-a observat că iaurtul de migdale a avut cel mai mare scor, indicând densitatea cea mai mare în materie de nutrienți. 


Notă autor:

Fotografie de la Manel and Sean: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/afine-castron-iaurt-delicios-13027954/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe