Newsflash
Știri

Iași: are loc a XII-a ediţie a Congresului Romtransplant

de L. Budin - sept. 16 2022
Iași: are loc a XII-a ediţie a Congresului Romtransplant

Specialiștii susțin peste 110 de lucrări în domeniul transplantului hepatic, renal, pulmonar şi a transplantului medular - şi din specialităţi conexe.

Cea de-a XII-a ediţie a Congresului Romtransplant, cea mai mare manifestare ştiinţifică dedicată experţilor din domeniul transplantului din țară, are loc la Iaşi. Peste 500 de participanţi s-au înscris la eveniment.

transplant_organe

Participanții vor avea ocazia de a-şi dezvolta cunoştinţele profesionale prin accesul la cele mai recente studii din domeniu, informează Agerpres.

Programul ştiinţific cuprinde subiecte cheie în managementul transplantului de organe, reunind experţi renumiţi atât din ţară, cât şi din străinătate, din ţări precum Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Norvegia şi SUA. Specialiștii susțin peste 110 de lucrări în domeniul transplantului hepatic, renal, pulmonar şi a transplantului medular, cât şi din specialităţi conexe.

În prima zi a manifestării s-au purtat discuţii despre prezervare organ şi resuscitare de organ, „Donation after Circulatory Death” (DCD) şi transplant renal. S-au mai abordat chestiuni de actualitate în imunologia transplantului, celula reproductivă şi transplantul de cornee și tendoane.

În cea de-a doua zi a Congresului, pe 16 septembrie, vor fi abordate subiecte din domeniul transplantului hepatic, coordonarea operaţiilor de transplant, şi va fi organizat un workshop despre „Metodele de diagnostic paraclinic al morţii cerebrale”.

SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara: s-au operaționalizat serviciile digitale integrate ATI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe