Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Terapie nouă pentru DZ1

de Dr. Diana Andronache - ian. 20 2023
Terapie nouă pentru DZ1

Un dispozitiv de mici dimensiuni creat prin bioinginerie ar putea îndeplini funcţia unui pancreas, modificând semnificativ cursul tratamentului în cazul diabetului zaharat de tip 1 (DZ1).

1O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Houston Methodist a creat un dispozitiv imprimat 3D, numit NICHE, pe care l-a testat cu succes pe modele animale timp de peste 150 de zile.

Dispozitivul este plat, se plasează sub piele și este format dintr-un rezervor de celule insulare pancreatice înconjurate de un rezervor pentru administrarea locală de imunosupresoare.

Tratamentul imunosupresor este necesar pentru ca organismul să nu respingă celulele insulare transplantate, producătoare de insulină.
Este prima platformă care combină vascularizarea directă și imunosupresia locală într-un singur dispozitiv implantabil, care permite gestionarea pe termen lung a DZ1.

Vascularizarea directă este considerată fundamentală pentru furnizarea de nutrienţi și oxigen la nivelul insulelor pancreatice transplantate, ceea ce permite menţinerea viabilităţii acestora.

De asemenea, NICHE încorporează porturi pentru administrarea medicamentelor, în funcţie de necesităţi.

Cercetătorii au reumplut rezervoarele de medicamente la fiecare 28 de zile, ceea ce este comparabil cu alte medicamente cu acţiune prelungită disponibile pentru alte afecţiuni. Cercetările privind acest dispozitiv vor fi extinse, cu scopul de a testa profilul de siguranţă al NICHE pe subiecţi umani în aproximativ trei ani.

Citiți și: Celule nervoase artificiale


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221227173125.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe