Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Scaunul cu rotile intră în era digitală: are senzori și este controlat printr-o aplicație

de Florentina Ionescu - ian. 19 2022
Scaunul cu rotile intră în era digitală: are senzori și este controlat printr-o aplicație

Tehnologia nouă după care este construit scaunul cu rotile este bazată pe mai mulți senzori și este controlată printr-o aplicație specială.

Scewo, o companie de tehnologie medicală (medtech) din Elveția a lansat recent o tehnologie revoluționară pentru utilizatorii scaunelor cu rotile, iar această tehnologie a fost recent aprobată ca dispozitiv medical în Germania, scrie www.mobihealthnews.com

scaun cu rotile care coboara trepte

Presa străină a scris că acest scaun cu rotile este primul de acest gen care poate urca treptele, în timp ce folosește cele două roți. Scaunul are funcții digitale de comandă a direcției și va fi dezvoltat în viitor spre o altă direcție: condusul autonom. 

Interpretarea investigaţiilor imagistice cu ajutorul AI 

În decembrie 2021, scaunul cu rotile cu motor, dispozitiv ce poate urca scările, intitulat Scewo BRO, a fost aprobat ca dispozitiv medical, fiind inclus pe lista din Germania a dispozitivelor asistive, potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie medicală.

Startupul Scewo, fondat în 2014, a dezvoltat noul scaun cu rotile, dotat cu motor și bazat pe senzori, în decurs de trei ani și a câștigat și un premiu în 2021, „Swiss Medtech Award 2021”. 

Eurobarometru: europenii sprijină ferm știința și tehnologia

Cum funcționează

Tehnologia bazată pe senzori măsoară mediul înconjurător și permite utilizatorilor să se miște fără piedici pe suprafețele neregulate. Aplicația acestui scaun cu rotile permite utilizatorilor de telefoane inteligente să vireze și să direcționeze scaunul, nu doar pe trepte, ci și direct în portbagajul mașinii lor. 

Ce impact a avut pandemia de COVID-19 asupra start-up-urilor românești din tehnologie 

Desigur, scaunul este dotat și cu alte funcționalități: ridicarea scaunului, de exemplu, pentru ca utilizatorii să îl poată folosi la supermarket și pentru conversațiile la nivelul privirii interlocutorului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe