Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Indonezia instalează în gări „etiloteste” pentru coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 4 februarie 2021, ora 11:53

Indonezia a lansat un program de screening pentru COVID-19 în gări, miercuri, folosind în acest scop „etiloteste”, scrie Reuters.

Sursa citată amintește că statul indonezian folosește etilotestele în speranța că ar putea identifica acele cazuri pozitive de COVID-19 în această țară care se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii de coronavirus din Asia.

covid-19 indonezia program screening covid etilotest

Aparatul „ etilotest”, cunoscut sub numele de GeNose, a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea din Gadjah Mada, care spun că testul detectează reacția dintre coronavirusul SARS-CoV-2 și țesuturile din corp, mai precis cele din tractul respirator, cu o acuratețe de cel puțin 95%. Persoanele sunt rugate să sufle într-o pungă specială, iar rezultatul este disponibil în doar două minute.

Un test similar pentru respirație, pentru a detecta COVID-19, numit SpiroNose, dezvoltat de o companie olandeză din domeniul tehnologiei medicale, este introdus în Olanda, pentru a accelera procesul de testare, mai scrie Reuters.

Ce trebuie să mai știm despre GeNose

Testul GeNose a trecut prin studii clinice la un spital din Yogyakarta în luna mai a anului 2020 și a fost aprobat pentru a fi distribuit în luna decembrie. „Etilotestul” diferă de testele cu exsudat precum RT-PCR și diferă de testele rapide care extrag sângele pacientului, printr-o simplă înțepătură în deget.

„Aceasta este o metodă simplă și ușoară pentru mine, pentru că uneori simt o ușoară durere când fac un test rapid de antigeni”, a declarat Mugi Hartoyo, în vârstă de 59 de ani, după ce și-a făcut testul cu GeNose în centrul Jakartei, capitala Indoneziei.

Aparatul acesta, care se vinde cu aproape 4850 de dolari, este implantat cu o memorie ce conține rezultatele pozitive la testele PCR (cu exsudat), a declarat pentru sursa citată Kuwat Triyana, cel care a condus echipa de cercetători care a creat această inovație.

„Acest instrument se adaptează la funcția nasului uman sau la funcția nasului unui câine care adulmecă, ceea ce înseamnă că recunoaște mirosul sau, în acest caz, să recunoască mirosul pe care îl are respirația unei persoane care este confirmată cu COVID-19, în comparație cu persoanele care nu sunt bolnave”, a declarat Kuwat Triyana.

Acele persoane la care „etilotestul” arată rezultate pozitive trebuie să efectueze un test RT-PCR pentru a confirma diagnosticul.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: etilotest test RT-PCR test covid-19 test respiratie indonezia test pozitiv la COVID-19 covid-19 teste coronavirus teste antigene teste RT- PCR testele antigenice teste PCR testelor RT-PCR teste covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.