Newsflash
Internaționale

Grecia se oferă să reconstruiască maternitatea bombardată din Ucraina

de Dorina Novac - mar. 22 2022
Grecia se oferă să reconstruiască maternitatea bombardată din Ucraina

Grecia a anunţat că se va implica în reconstrucţia maternităţii din oraşul Mariupol, distrusă în urmă cu două săptămâni într-un atac aerian al forţelor ruse.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a făcut această promisiune în vizita pe care a efectuat-o la sfârşitul săptămânii la Roma, unde s-a reunit cu colegii săi din Italia, Spania şi Portugalia pentru a obţine un răspuns consensual la conflictul din Ucraina în vederea viitorului consiliu european, scrie Agerpres.

maternitate mariupol

Liderul conservator a subliniat că prin acest gest Grecia vrea să trimită un semnal de susţinere practică comunităţii elene din Ucraina.

Citește și: Şapte spitale din Ucraina au fost distruse în urma invaziei ruse

Mariupol, pe care Mitsotakis l-a descris drept oraş drag inimii sale şi simbol al barbariei acestui război, este unul dintre principalele centre ale minorităţii elene care trăieşte de mai multe secole în Ucraina.

maternitate

Potrivit datelor Ministerului grec de Externe, se estimează că 150.000 de ucraineni de etnie greacă trăiesc în Ucraina, marea lor majoritate în zona Mariupol.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe