Conflictul din Ucraina apasă asupra întregului sistem umanitar şi ar putea avea efecte de durată legate de capacitatea organizaţiilor de a face faţă situaţiilor de urgenţă din întreaga lume, a avertizat Crucea Roşie.
„Războiul, ce a intrat miercuri în cea de-a şaptea lună, a împins oamenii la un punct critic de ruptură. (...) Efectele şocului devastator nu fac decât să crească pe măsură ce conflictul se prelungeşte, cu creşterea preţurilor la alimente şi energie şi agravarea crizelor alimentare”, a explicat Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), scrie Agerpres.
Citește și: Istoria Crucii Roșii Române în 10 imagini
Consecinţele conflictului cresc nevoile de ajutor în întreaga lume, a declarat Birgitte Bischoff Ebbesen, director regional IFRC pentru Europa şi Asia Centrală, într-un briefing de presă online.
„Criza s-a răspândit în întregul sistem umanitar şi l-a supus unui stres enorm, iar acest lucru va avea un efect de durată asupra capacităţii organizaţiilor umanitare şi a donatorilor de a răspunde situaţiilor de urgenţă în altă parte”, a subliniat aceasta.
Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Crucea Roșie Ucraineană și alte 46 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie printre care și Crucea Roșie Română, continuă să intensifice unul dintre cele mai mari răspunsuri din istorie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor umanitare din Ucraina.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe