Newsflash
Știri

Ghid pentru pacienţii cu insuficienţă cardiacă

de Florentina Ionescu - apr. 28 2023
Ghid pentru pacienţii cu insuficienţă cardiacă

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu AfecţiuniCronice din România a realizat un material de informare pentru pacienţii cu insuficienţă cardiacă.

Lansarea ghidului „Viaţa cu insuficienţa cardiacă” a avut loc săptămâna trecută, la sediul din Capitală al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Șef lucr. dr. Ioana Cristina Daha, medic cardiolog, și șef lucr. dr. Mihaela Daniela Baltă, medic de familie, au contribuit la elaborarea instrumentului informativ, sub coordonarea COPAC. 

Citiți și alte detalii despre: „Viața cu insuficiență cardiacă”, un nou ghid realizat de COPAC 

institut al inimii

„Am constatat că este o mare nevoie de informaţie simplă, validată de medici și pe înţelesul pacienţilor. De aici am pornit cu ideea de a face un hub de resurse cu informaţii și cu ghiduri pe site-ul nostru”, a declarat
Luminiţa Vâlcea, coordonatoarea proiectului. 

Ghidul, disponibil atât în format electronic, cât și tipărit, se adresează pacienţilor deja diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă, dar și populaţiei largi. El cuprinde informaţii utile despre tratament, stil de viaţă și monitorizare periodică, precum și semnalele de alarmă care ar trebui să trimită pacientul la cabinetul medicului. Documentul a fost tipărit în 5.000 de exemplare, care vor fi distribuite prin intermediul medicilor de familie. 

Ghidul poate fi descărcat de pe site-ul www.copac.ro/viatacu-insuficientacardiaca

viata cu insuficienta cardiaca ghid

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe