Newsflash
Internaționale Știri

Germania: vaccinarea de toamnă anti-COVID vizează în special vârstnicii

de L. Budin - sept. 19 2023
Germania: vaccinarea de toamnă anti-COVID vizează în special vârstnicii

Germania a lansat campania sa de vaccinare de toamnă pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, promovând administrarea unui booster actualizat anti-COVID în cazul vârstnicilor şi persoanelor vulnerabile.

Grupul naţional consultativ privind vaccinarea, alcătuit din experţi germani independenţi, şi-a reiterat recomandarea conform căreia dozele de rapel, administrate în afara unei scheme standard de vaccinare împotriva COVID-19, ar trebui administrate numai unor anumite grupuri de persoane expuse riscului.

Persoanele de la 60 de ani în sus şi grupurile expuse riscului ar trebui să se vaccineze; dacă o fac împreună cu vaccinarea antigripală, cu atât mai bine”, a declarat ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, citat de Reuters și Agerpres

Alegerea Germaniei de a viza doar vârstnicii, persoanele cu risc ridicat sau cu boli cronice, rezidenţii din centrele de îngrijire, profesioniştii din domeniul sanitar şi cei aflaţi în contact strâns cu persoane vulnerabile, se aliniază celei a altor ţări europene, cum ar fi Franţa, Italia sau Marea Britanie.

Pentru noile vaccinuri, Marea Britanie a prioritizat persoanele de 75 de ani şi peste această vârstă, rezidenţii din centrele de îngrijire şi persoanele imunodeprimate.

Aceasta contrastează cu abordarea Statelor Unite, unde Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au aprobat săptămâna trecută utilizarea pe scară largă a vaccinurilor COVID-19 actualizate pentru toate persoanele cu vârste de peste 6 luni.

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au dat luna trecută undă verde pentru un vaccin actualizat împotriva COVID-19 de la Pfizer şi partenerul său german BioNTech, care vizează varianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron. Vaccinul actualizat al Moderna este, de asemenea, în curs de aprobare, notează Reuters. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe