Newsflash
Internaționale

SUA optează pentru o campanie anuală de vaccinare anti-COVID

de L. Budin - sept. 7 2022
SUA optează pentru o campanie anuală de vaccinare anti-COVID

Autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat că doresc să organizeze, anual, o singură campanie de vaccinare anti-COVID, după modelul campaniei împotriva gripei sezoniere.

Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării, informează AFP și Agerpres.

doze_vaccinn

Dozele cu serurile adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american, pentru a ţine sub control un eventual nou val pandemic, să poată începe încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă „foarte diferită” a virusului ar apărea în mod brusc, SUA va opta probabil pentru un ritm de vaccinare anual, similar celui împotriva gripei, cu doze de rapel actualizate, pentru a combate cele mai noi tulpini aflate în circulație.

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

În același timp, autoritățile sanitare îi încurajează pe americani să îşi facă şi vaccinul antigripal.

Un vaccin contra bolii Lyme ar putea fi dezvoltat până în 2025

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe