Newsflash
Știri

Centru de Promovare a Sănătăţii, inaugurat la Braşov

de L. Budin - sept. 22 2023
Centru de Promovare a Sănătăţii, inaugurat la Braşov

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în parteneriat cu filiala de Cruce Roşie Braşov şi Crucea Roşie Franceză a inaugurat, la Braşov, un Centru de Promovare a Sănătăţii.

Proiectul e dedicat atât cetăţenilor ucraineni stabiliţi temporar aici, cât şi persoanele vulnerabile din comunitate. Centrul de Promovare a Sănătăţii oferă acces gratuit la servicii de medicină generală şi pediatrie, precum şi consiliere psihologică, informează Agerpres.

Filiala de Cruce Roşie Braşov se îmbogăţeşte astăzi cu un nou serviciu, un centru de promovare a sănătăţii unde, cetăţenii ucraineni stabiliţi temporar în comunitatea noastră, vor avea acces la îngrijire medicală gratuită. Într-o lume marcată de incertitudine şi suferinţă, asigurarea sănătăţii refugiaţilor este o expresie a umanităţii noastre comune şi a angajamentului nostru în a oferi siguranţă şi protecţie celor care au pierdut totul. Mulţumesc partenerilor noştri, Crucea Roşie Franceză şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România pentru încrederea pe care ne-o oferă prin înfiinţarea acestui centru în judeţul nostru”, a declarat directoarea filialei de Cruce Roşie Braşov, Gabriela Cercel, citată într-un comunicat. 

La nevoie, beneficiarii centrului vor fi îndrumaţi în sistemul medical public şi privat din România pentru continuarea investigaţiilor, iar Crucea Roşie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigaţii medicale suplimentare şi medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul la unităţi medicale pentru persoane cu dizabilităţi sau pentru cei cu condiţii severe, astfel încât, toţi cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin.

Centrul de Promovare a Sănătăţii din Braşov este a treia unitate socio-medicală pe care o deschidem în România. Cu fiecare inaugurare, Crucea Roşie Română face paşi importanţi în direcţia asigurării accesului la servicii medicale, cu prioritate pentru cei care se află în nevoie, fără a ţine cont de originea acestora, statutul social sau cetăţenia lor. Experienţa de până acum ne-a arătat că Centrul de Promovare a Sănătăţii reprezintă mult mai mult decât o simplă facilitate medicală, el este o punte de solidaritate între oamenii din comunitate care se conectează în dorinţa comună de a crea un viitor sustenabil pentru sănătatea tuturor”, a declarat Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate, Crucea Roşie Română.

Centrul este o componentă a unui proiect mai vast, ce implică inaugurarea a cinci centre permanente de promovare a sănătăţii, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate care va parcurge 14 judeţe din ţară, pentru a oferi servicii medicale gratuite.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Crucea Roșie Română

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe