Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Genetica în bolile rare - o nouă masă rotundă organizată de Academia de Științe Medicale

de Florentina Ionescu - iun. 20 2023
Genetica în bolile rare - o nouă masă rotundă organizată de Academia de Științe Medicale

Joi, 22 iunie, Academia de Științe Medicale organizează o nouă masă rotundă, tema fiind de această dată „Genetica în bolile rare”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:00 și va fi transmis live pe pagina de facebook a Academiei de Științe Medicale (ASM).

Invitați

Cuvânt de deschidere din partea Biroului Executiv al Academiei de Științe Medicale - Prof. dr. Emanoil Ceaușu, secretar general al Biroului Executiv al ASM, membru titular al Academiei de Științe Medicale; 

Prof. univ. dr Emilia Severin, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. 

Prof. dr. Ruxandra Jurcuț, de la Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor cardiovasculare genetice rare din cadrul Secției Cardiologie III, structură a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. C.C. Iliescu” – București.

Dr. Vasilica Plăiașu, coordonator al Centrului Regional de Genetică Medicală din București din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea mamei și copilului ”Alessandrescu-Rusescu”- București.

Prof. dr. Cristina Rusu, coordonator Centrul Regional de Genetică Medicală Iași din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii “Sf Maria” Iași, Coordonator Orphanet România

Prof.dr. Florin Burada, de la Centrul Regional de Genetică Medicală Dolj, organizat în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova.

Prof. dr. Maria Puiu, coordonator al Centrului Regional de Genetică Medicală Timiș, organizat în structura Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” – Timișoara; Președinte Comisia Genetică Medicală din cadrul Ministerului Sănătății. 

Conf. univ. dr. Bruno Ștefan Velescu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Dorica Dan, președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare România, vicepreședinte EURODIS. 

Prof. dr. Dana Craiu, de la Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul neurologiei pediatrice din cadrul Secției Clinice Neurologie Pediatrică, structură a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe