Newsflash
Știri

Franța a donat României 13 tone de materiale sanitare

de Dorina Novac - oct. 29 2021
Franța a donat României 13 tone de materiale sanitare

Franța a trimis în România 13 tone de materiale sanitare. Donația a fost făcută prin Mecanismul European de Protecție Civilă, cu sprijinul Centrului de Criză al Ministerului Afacerilor Externe din Franța.

donatie Franta

„La solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi, 28 octombrie 2021, în țara noastră au ajuns echipamente de protecție pentru personalul medical, ventilatoare și teste antigen, aflate în stocurile Franței”, transmite DSU.

Franța a asigurat transportul medicamentelor în România. Acestea au ajuns în cursul zilei de joi la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției-CNCCI.

echipamente

Potrivit sursei citate, recepția acestor donații a fost realizată de către IGSU. La activitatea de recepție au participat reprezentanți din cadrul Ambasadei Franței la București și ai DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe