Newsflash
Știri

Finanțare europeană pentru creșterea siguranței pacienților din spitalele clujene

de Dorina Novac - feb. 25 2022
Finanțare europeană pentru creșterea siguranței pacienților din spitalele clujene

Șase milioane de euro, din fonduri europene, vor fi alocate pentru creşterea siguranţei pacienţilor internaţi în spitalele clujene.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

Spital Cluj VM

Scopul proiectului este acela de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

„Această nouă reușită reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale. Cu ajutorul finanțării nerambursabile extrem de consistente, vom reuși să contribuim și mai mult la protejarea vieții și a sănătății pacienților”, a precizat Alin Tișe.

Citește și: Echipamente medicale moderne pentru Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca

Prin intermediul proiectului, la Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen.

De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

Operațiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe