Newsflash
Cultură LIFESTYLE

Filme cu și despre medici, sistemul medical și farma, de văzut pe Netflix

de Florentina Ionescu - dec. 26 2023
Filme cu și despre medici, sistemul medical și farma, de văzut pe Netflix

Puteți profita de zilele libere dintre Crăciun și Revelion pentru a vedea câteva filme și documentare pe Netflix, despre medici și sistem medical.

Mai jos v-am pregătit o listă – incompletă, ce-i drept – cu titluri ale unor filme și documentare care v-ar putea interesa în această perioadă. 

The Pharmacist – Farmacistul 

După moartea tragică a fiului său, un farmacist din Louisiana recurge la măsuri extreme pentru a scoate la iveală corupția dezlănțuită din spatele crizei opioidelor. Îl puteți vedea aici.

[UN] Well – (Ne)sănătos

Acest serial documentar prezintă o imagine aprofundată a serviciilor de wellness, care promovează menținerea sănătății și vindecarea. Dar oare promisiunile sunt reale? Îl puteți vedea aici.

Take Your Pills – Rețeta pentru perfecțiune 

ÎÎntr-o lume ultracompetitivă, medicamente precum Adderall îi ajută pe studenți, sportivi, programatori și alții să aibă un avantaj. Însă care e prețul pe care-l plătesc? Îl puteți vedea aici.

Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre 

Călătoriți în jurul lumii alături de scriitorul Dan Buettner pentru a descoperi cinci comunități unice, în care oamenii duc o viață extraordinar de lungă și vibrantă. Îl puteți vedea aici.

Lenox Hill 

În acest serial documentar, patru doctori de la renumitul spital Lenox Hill din New York caută echilibrul între viața personală și dedicarea față de pacienți. Îl puteți urmări aici.

Ucide durerea 

Cauzele și consecințele epidemiei de opioide din SUA sunt expuse într-o dramă care îi urmărește pe vinovați, victime și pe anchetatorul care caută adevărul. Îl puteți urmări aici.

Dealeri de durere / Pain hustlers 

O mamă singură și săracă întrevede o oportunitate în industria farmaceutică, însă până unde va merge pentru a asigura reușita unui nou și redutabil calmant? Îl puteți vedea aici.

Anchetă medicală / Medical police 

Medicii Owen Maestro și Lola Spratt pleacă din Spitalul de Copii și se înrolează într-o divizie secretă a CCB pentru a investiga și distruge un virus global mortal. Îl puteți vedea aici.

Magic medicine 

Pot oare ciupercile halucinogene să vindece depresia? Acest documentar urmărește primul trial clinic care explorează utilizarea psilocibinei ca tratament pentru depresia clinică. Îl puteți urmări aici.

Asistenta / The nurse 

O asistentă proaspăt angajată într-un spital începe să suspecteze că dorința de atenție a colegei sale are legătură cu decesele pacienților. Bazat pe o poveste adevărată. Îl puteți urmăriaici. 

Rețeta pentru perfecțiune: Xanax 

Leac pentru unii și flagel pentru alții, medicamentele contra anxietății date pe rețetă pretutindeni sunt analizate de pacienți și experți în acest documentar edificator. Îl puteți urmări aici.

Chirurgul rău: Dragoste pe muchie de cuțit / Bad surgeon 

Dr. Paolo Macchiarini este renumit la scară mondială pentru transplanturile revoluționare de trahee. Există o singură problemă: pacienții lui mor pe capete. Îl puteți urmări aici: aici. 

Urgențe: New York City 

Acest captivant serial documentar îi urmărește pe specialiștii medicali newyorkezi din prima linie și echilibrul dificil dintre munca lor și viețile personale. Îl puteți urmări aici. 

Chirurgi vizionari 

Sunt filosofi, povestitori și pionieri în domeniile lor. Patru chirurgi reflectează asupra vieților și profesiilor lor, în acest serial documentar motivațional. Îl puteți urmări aici.

Infirmiera cea bună 

O asistentă suprasolicitată apelează la ajutorul noului ei coleg atât la serviciu, cât și acasă. Însă moartea neașteptată a unui pacient o face să intre la bănuieli. Îl puteți vedea aici. 

Diagnostic 

Într-un serial documentar bazat pe articolele ei din ziarul New York Times, dr. Lisa Sanders caută diagnostice pentru boli rare și misterioase. Îl puteți urmări aici.

Coridoarele spitalului 

Fiecare zi e un miracol pentru cinci medici și pacienții lor dintr-un spital unde se împletesc nașterea, moartea și toate celelalte momente dintre ele. Îl puteți urmări aici.

Human: The World Within 

O docu-serie despre incredibilele lucruri care se petrec în corpul uman. Puteți urmări aici.


Notă autor:

Fotografie de la John-Mark Smith: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-fierbinte-canicula-temperatura-ridicata-2726370/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe