Newsflash
Știri

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: „Atenție la Ozempic! Poate agrava retinopatia deja existentă la diabetici”

de Florentina Ionescu - mar. 1 2023
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: „Atenție la Ozempic! Poate agrava retinopatia deja existentă la diabetici”

Doctorul Gabriel Tatu-Chițoiu trage un semnal de alarmă cu privire la un medicament relativ nou, folosit în tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Acest medicament nu este indicat persoanelor sănătoase.

Succesul pe TikTok al unui antidiabetic „pentru slăbit” îngrijorează specialiștii. Destinat tratamentului celor care suferă de diabet de tip 2, medicamentul Ozempic este lăudat de anumiți utilizatori ai rețelei TikTok. (citiți aici știrea integrală

ozempic

„Atenție la OZEMPIC! Ozempic este un medicament relativ nou folosit în diabet si, mai ales, pentru scăderea în greutate. Mecanismul său de acțiune constă în inhibarea apetitului (adică nu-ți mai vine să mănânci, mânănci mai puțin și așa... slăbești). Studiile au arătat clar ca acest medicament (o injecție / săptămână) este urmată de pierderea de kilograme. DAR! efectele adverse pe termen lung încă nu sunt cunoscute”, a scris dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar cardiolog, pe o rețea socială

Recent, spune medicul cardiolog, au apărut semnale că acest medicament poate agrava retinopatia deja existentă la diabetici.

„Deci: a nu se folosi decât la indicația medicilor. Vânturarea de rețete pe Tik Tok și alte retele este o aiureală periculoasă”, a conchis acesta.

dr. gabriel tatu-chitoiu facebook foto

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe