Newsflash
Internaționale

Fără opioide pentru intervenţiile chirurgicale

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 6 2022
Fără opioide pentru intervenţiile chirurgicale

Medicii de la un spital din New York recomandă administrarea intravenoasă de acetaminofen sau de antiinflamatoare non-steroidiene, în locul opioidelor, înainte de o intervenţie chirurgicală.

opioidePână acum, spitalul american a realizat peste 200 de proceduri aplicând această metodă, inclusiv pentru gastric sleeve sau pentru hernii.
Aceasta este urmată de o perfuzie intravenoasă cu anestezic non-opioid și de blocarea nervilor din regiunea pe care se intervine chirurgical.

Pacienţii nu sunt externaţi cu o reţetă pentru opioide, în acest fel scăzând riscurile dezvoltării unei dependenţe de aceste medicamente. Aproximativ 3-4% dintre pacienţii care primesc opioide postoperator continuă să le ia la un an de la intervenţie, iar acest procent crește la 7-8% în rândul celor care suferă intervenţii de chirurgie bariatrică.

Citiți și: Pandemia a afectat sănătatea mintală a copiilor


Notă autor:

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2022-04-28/doctors-devise-safer-alternative-to-opioids-during-after-surgeries

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe