Newsflash
Internaționale

Facebook va eticheta postările despre vaccinul COVID-19, pentru a combate dezinformarea

de Florentina Ionescu - mar. 15 2021
Facebook va eticheta postările despre vaccinul COVID-19, pentru a combate dezinformarea

Compania Facebook anunță că adaugă etichete informaționale la postările despre vaccinuri, în încercarea de a extinde eforturile de a combate dezinformarea legată de COVID-19 de pe platformele sale.

CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, a scris într-o postare de pe blog că etichetele vor conține „informații credibile” despre vaccinuri de la Organizația Mondială a Sănătății, scrie The Associated Press. Aceste etichete vor fi în limba engleză și în alte cinci limbi, iar în săptămânile următoare se vor adăuga mai multe limbi străine. 

facebook covid-19 vaccin

„De exemplu, adăugăm o etichetă la postările care discută despre siguranța vaccinurilor împotriva COVID-19, care explică faptul că vaccinurile trec prin teste pentru siguranță și eficacitate înainte de a fi aprobate”, a spus Mark Zuckerberg.

În plus, rețeaua de socializare va adăuga un instrument pentru a-i ajuta pe utilizatori să se vaccineze, făcându-le legătura cu informații despre locurile și momentele în care se pot vaccina, mai scrie sursa citată.

Această măsură nu vine întâmplător, pentru că Facebook și Instagram au fost criticate pentru că au permis răspândirea propagandei antivacciniste.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe