Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Facebook ar vrea să creeze ceasuri inteligente pentru monitorizarea stării de sănătate

de Florentina Ionescu - mar. 17 2021
Facebook ar vrea să creeze ceasuri inteligente pentru monitorizarea stării de sănătate

În presa străină au apărut câteva zvonuri legate de faptul că Facebook ar vrea să creeze smartwatch-uri cu caracteristici în direcția sănătății și zonei de wellness.

Se zvonește că dispozitivul va include o conexiune celulară și ar putea să se lege de o terță parte în ce privește serviciile de sănătate și wellness, cum ar fi cele oferite de compania Peloton, scrie www.mobihealthnews.com

ceas inteligent zvonuri facebook

Potrivit unui raport din februarie din The Information, care citează patru surse anonime, compania Facebook ar lucra la un smartwatch (ceas inteligent) care ar putea include aplicați de sănătate și de wellnes, precum și alte feature-uri pentru consumatori.

Zvonurile sunt legate de faptul că dispozitivul ar funcționa pe baza sistemului Android și ar include o conexiune celulară, astfel încât să poată fi folosit independent ca smartphone (telefon inteligent).

Potrivit sursei citate, deloc surprinzător este faptul că ceasul inteligent ar folosi serviciile Facebook pentru mesagerie și alte servicii sociale, dar ar putea să fie interconectat și cu ecosistemele altor companii în zona de sănătate și wellness. 

Facebook nu este un jucător nou intrat pe piața proiectelor din zona de sănătate și wellnes. În ultimii ani, scrie presa străină, compania a căutat noi idei pentru a oferi utilizatorilor instrumentele necesare pentru a-i ajuta să înțeleagă unde și când să își facă controale medicale, a susținut comunitățile oferind sprijin în sfera de sănătate și, în ultimul an, a luptat contra dezinformării despre COVID-19 prin transmiterea unor mesaje verificate pe platformele sale.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe