Newsflash
Știri

Eveniment caritabil de Ziua mondială a astmului

de Dorina Novac - apr. 28 2023
Eveniment caritabil de Ziua mondială a astmului

Asociația Română de Educație în Alergii și Asociația „Din grijă pentru copii” celebrează Ziua mondială a astmului printr-un eveniment caritabil organizat la Galeriile Artmark.

Astmul, afecțiune aflată în vârful topului bolilor cronice la copii, frecventă în rândul copiilor din România (1 din 5 copii, conform Societății de Alergologie şi Imunologie Clinică suferă de astm) este celebrat anual, la nivel mondial, în prima săptămână a lunii mai.

ziua mondiala a astmului

Cu această ocazie, Asociația Română de Educație în Alergii (AREA), care militează pentru creșterea conștientizării populației asupra alergiilor, alături de Asociația „Din grija pentru copii”, care are în portofoliu multiple acțiuni educative în domeniul sănătății copiilor, dedică acestei afecțiuni un eveniment de informare și conștientizare.

Citește și: Ziua Mondială a Astmului: În România boala este subdiagnosticată

„Să respirăm prin culoare” este un eveniment tradiție al Asociației Române de Educație în Alergii, aflat la a cincea ediție, care marchează, prin eleganță, culoare și atmosferă importanța conștientizării alergiilor, fie că sunt respiratorii, fie alimentare.

„Celebrăm alături de comunități, pacienți, părinți și prieteni, Ziua mondială a astmului – 2023. Este momentul să ne unim forțele pentru binele copiilor care suferă de diverse boli alergice și al familiilor lor greu încercate de provocările zilnice și de povara economică semnificativă și să contribuim la îmbunătățirea calității vieții și integrarea lor în condiții de siguranță în societate”, a precizat dr. Adriana-Claudia Nicolae, medic primar alergolog, președinte AREA.

Seara de 4 mai va găzdui o expoziție dedicată acestei teme care cuprinde opere de artă ale unor artiști renumiți, dar și lucrări ale tinerilor și viitorilor artiști ai noștri, opere care pot fi licitate și cumpărate de invitații care vor participa la eveniment.

Ulterior evenimentului, va fi organizată o licitație oficială – Licitația de Eleganță – The perfect pair organizată de Galeriile Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță, în data de 18 mai ora 19:00, unde pot fi licitate obiecte de artă valoroase donate pentru această cauză, obiecte expuse și în cadrul evenimentului Să respirăm prin culoare - un ceas unicat „Tree of Life” semnat de talentatul Augustin Matei, un stilou din lemn de abanos lucrat de Augustin Matei, un nai donat de maestrul Gheorghe Zamfir, tabloul ,,Semne de Aer”- pictat de Iulia Schiopu și tabloul ,,Bujori”- pictat de Yana Petrunina.

„Evenimentul este unul caritabil care să ne ajute să lansăm proiectul Gustos și sănătos în farfuria din spital!” Este o nevoie mare de a interveni într-un mod constructiv și de a ajuta la schimbarea meniului din spitalele de pediatrie, acolo unde copiii, în general, și copiii care suferă de alergii alimentare și respiratorii, în special, nu se pot hrăni, de cele mai multe ori, corespunzător nevoilor și patologiilor”, a menționat Victoria Olteanu, președintele Asociației „Din grijă pentru copii”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe