Newsflash
Știri

Dr. Raed Arafat și-a încheiat vizita în SUA

de Florentina Ionescu - apr. 18 2023
Dr. Raed Arafat și-a încheiat vizita în SUA

„A fost o vizită intensă și cu rezultate foarte bune!”. Așa descrie șeful DSU recenta sa călătorie în Statele Unite ale Americii.

Dr. Raed Arafat a ținut să mulțumească personalului Ambasadei României, în frunte cu E.S. Dan Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, pentru sprijinul acordat. 

vizita arafat in SUA 2023 aprilie

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și-a încheiat vizita în SUA, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii. 

vizita arafat in SUA 2023 aprilie2

Pe parcursul a patru zile intense de întâlniri, în perioada 10-13 aprilie 2023, la Departamentul de Stat, Casa Albă, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și altele, discuțiile purtate au vizat tema răspunsului României la criza umanitară din Ucraina, modelul României de sistem de urgență și pregătire, cât și tematica rezilienței, potrivit sursei menționate. 

vizita arafat in SUA 2023 aprilie3

Dr. Raed Arafat s-a întâlnit și cu experți în domeniul managementului situațiilor de urgență și dezastre din mediul de reflecție strategică și de expertiză, cât și din mediul academic, cu ocazia unui prânz de lucru organizat de ambasada României.

Discuțiile au vizat experiențele și măsurile adoptate de România în gestionarea situațiilor de urgență cât și consolidarea relațiilor și a cooperării internaționale în acest domeniu, ca parte a solidarității între aliații și partenerii care au fost în prima linie.

Vizita demnitarului în Washington a fost prilejuită de participarea ca lector la sesiunea privind discutarea măsurilor de consolidare a rezilienței țărilor din regiunea ECA (Europa și Asia Centrală), din cadrul evenimentelor ocazionate de reuniunile de primăvară organizate de Banca Mondială, mai precizează reprezentanții Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe