Newsflash
Știri

Dr. Raed Arafat, la Chișinău: Reziliența înseamnă a fi pregătit

de Dorina Novac - feb. 2 2023
Dr. Raed Arafat, la Chișinău: Reziliența înseamnă a fi pregătit

Dr. Raed Arafat a participat, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Chișinău, la deschiderea unui program de lucru privind sporirea rezilienței și nivelului de pregătire pentru situații de urgență civilă la diverse instituții din Republica Moldova.

rezilienta

„Alături de colegii din Moldova și echipa NATO de asistență consultativă pentru reziliență (RAST), discuțiile întâlnirii s-au concentrat în jurul importanței edificării instituțiilor puternice și capabile să răspundă la amenințările cu care se confruntă Republica Moldova, dar și modul în care expertiza reprezentanților NATO și ai României vor ajuta la construirea unei reziliențe solide și sustenabile în zonă. Totodată, în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienței Republicii Moldova este un aspect intens susținut în cadrul întâlnirii de către experții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București”, transmit reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: De Ziua Departamentului pentru Situații de Urgență a fost lansată noua aplicație DSU

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a salutat cooperarea strânsă cu autoritățile moldovenești și deschiderea experților din România, care vor oferi sprijin în Republica Moldova.

„Reziliența niciodată nu este sută la sută realizată, acest proces începe și se află într-un proces continuu, mereu apare ceva nou, reziliența este un aspect colectiv, ea trebuie să fie integrată. Dacă o țară nu este rezilientă, acest lucru se reflectă și asupra țării vecine, deci suntem interdependenți. Reziliența înseamnă a fi pregătit și a răspunde rapid situațiilor de urgență”, a precizat dr. Raed Arafat.

La evenimentul de deschidere a programului au participat și secretarul de stat Vladimir Cuc, secretarul de stat al Guvernului, Adrian Băluțel, experții civili din cadrul NATO și reprezentanții instituțiilor naționale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe