Newsflash
Știri

Dr. Monica Pop: Orice pacient asigurat trebuie tratat, nu numai cei cu COVID și urgențele

de Dorina Novac - aug. 18 2020
Dr. Monica Pop: Orice pacient asigurat trebuie tratat, nu numai cei cu COVID și urgențele

Prof. dr. Monica Pop, şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, atrage atenția că toți pacienții asigurați au aceleași drepturi și trebuie tratați, nu numai cei cu COVID-19 și urgențele.

Medicul Monica Pop a precizat într-o postare pe Facebook că orice pacient asigurat trebuie tratat.

pacienti tratati
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Orice pacient asigurat trebuie tratat, nu numai pozitivii COVID și urgențele!!! Reclamați!!! Plata asigurării nu s-a oprit, nu? Atunci?”, a scris prof. dr. Monica Pop.

Potrivit ei, orice om care plătește asigurările de sănătate, conform legii, are dreptul la act medical corect, în conformitate cu patologia sa.

„Cine, de ce și cum își poate permite să spună că se tratează numai urgențele? Cu ce drept și cu ce jurisdicție? În ce lege scrie că un pacient cu o afecțiune cronică sau o boală dar non-urgentă trebuie amânat deși are programare, până la noi ordine??!! Toți pacienții asigurați au aceleași drepturi! Altfel, pentru ce plătesc asigurări de sănătate??!!”, a conchis medicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe