Newsflash
Știri

Din 4 mai încep tratamentele de combatere a țânțarilor în toate parcurile din București

de Florentina Ionescu - mai 3 2023
Din 4 mai încep tratamentele de combatere a țânțarilor în toate parcurile din București

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că începând de joia aceasta, 4 mai, vor avea loc tratamentele de combatere a țânțarilor în toate parcurile din Capitală.

Anul acesta, Compania Municipală Eco Igienizare va efectua 14 astfel de tratamente, conform Programului Unitar de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București, a scris Nicușor Dan pe o rețea socială.

Acesta a mai precizat că acțiunile de dezinsecție se vor desfășura pe întreg teritoriul Bucureștiului, în funcție de condițiile meteorologice, zilnic, în intervalul orar 22:00-05:00. 

tantar igienizare primaria capitalei
Fotografie de la Pragyan Bezbaruah: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/in-picioare-vertical-artropod-insecta-9891863/

 

„Tratamentele se vor aplica în parcuri, locuri de agrement, terenuri de sport ori aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, cimitire, spații verzi de pe aliniamentele stradale ori de lângă blocuri, alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București”, a spus primarul general al Capitalei.

De săptămâna trecută se derulează și tratamente împotriva larvelor de țânțari, în intervalul orar 07:00-15:00.

„Produsul biocid folosit este avizat de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau animalelor”, a punctat Nicușor Dan.

Sesizările și reclamațiile sunt așteptate la Dispeceratul non-stop al CMEIB, la numărul de telefon 0752.041.898, dar și pe mail, la adresa sesizari@cmeib.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe