Newsflash
Cultură

Din 1 februarie se pun în vânzare biletele pentru Festivalul George Enescu

de Florentina Ionescu - ian. 20 2023
Din 1 februarie se pun în vânzare biletele pentru Festivalul George Enescu

Biletele pentru ediţia din 2023 a Festivalului Internaţional George Enescu se vor pune în vânzare la 1 februarie.

Biletele individuale pentru ediţia 2023 a Festivalul Internaţional George Enescu (eveniment care va avea loc în perioada 27 august - 24 septembrie) se pun în vânzare la 1 februarie, începând cu 12.00 pe site-ul Eventim, www.eventim.ro.

Preţurile unui bilet variază între 250 de lei şi 35 de lei. Programul complet al ediţiei poate fi consultat pe www.festivalenescu.ro, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES

festivalul george enescu
Credit foto: Alex Damian

 

Una dintre cele mai aşteptate informaţii ale momentului: pe 1 februarie, de la ora 12.00, se pun în vânzare biletele individuale pentru ediţia 2023 a Festivalului Internaţional George Enescu care are loc între 27 august şi 24 septembrie la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Preţul unui bilet variază între 250 de lei şi 35 de lei, în funcţie de categorie. 

festivalul george enescu
Credit foto: Alex Damian, de pe https://www.facebook.com/enescu.festival/photos/a.754172337951567/5921503291218420/

 

Sala Palatului - Seria MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Categoria VIP 250 lei

Categoria 1 - 200 lei

Categoria 2 - 170 lei

Categoria 3 - 120 lei

Categoria 4 - 100 lei

Categoria 4 reducere - 70 lei

Ateneul Român - Seria CONCERTELE DE LA ATENEU

Categoria 1 - 250 lei

Categoria 2 - 200 lei

Ateneul Român - Seria CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPŢII

Categoria 1 - 230 lei

Categoria 2 - 180 lei

Muzeul Naţional de Artă al României / Sala Auditorium - Seria ENESCU ŞI CONTEMPORANII

Categoria 1 - 120 lei

Categoria 2 - 90 lei

Categoria 2 reducere - 45 lei

Sala Radio - SERIA ORCHESTRELOR ROMANEŞTI

Categoria 1 - 90 lei

Categoria 2 - 70 lei

Categoria 2 reducere - 35 lei

Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventim, pe site-ul www.eventim.ro. Programul complet al Festivalului este disponibil deja spre consultare şi selecţie în vederea achiziţionării biletelor pe www.festivalenescu.ro.

Ora punerii în vânzare a biletelor este 12.00, ora României. Atât publicul din ţară, cât şi cel din străinătate au acces la procesul de vânzare.

Biletele pentru seria de concerte educative dedicate copiilor şi pentru concertul susţinut de ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeşelea din 10 septembrie, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon, vor fi puse în vânzare de către teatru.

Sub semnul generozității

Cea de-a 26 ediţie a Festivalul Enescu stă sub semnul generozităţii. Sub sloganul Generozitate prin Muzică, în total, peste 3.500 de artişti invitaţi, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de 9 orchestre româneşti sunt prezente în Festival. Va avea loc un adevărat maraton cu câte trei sau patru concerte pe zi.

10 septembrie este ziua cu cele mai multe evenimente doar în Bucureşti - vor fi șapte concerte de excepţie începând de la ora 11.00 până puţin după miezul nopţii. 

Artiști, în premieră 

Printre marile nume ale muzicii clasice care revin în program se numără: dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Jarvi, pianistele Martha Argerich şi Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capucon, violoniştii Renaud Capucon şi Janine Jansen, printre alţii.

Iar printre artiştii în premieră: Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich şi Klaus Makela. 

De asemenea, prestigioase ansambluri vor concerta în premieră: Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music, Manchester Camerata. 

Parteneriat cu teatrul odeon 

O premieră absolută în cadrul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului o reprezintă seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon. Nouă orchestre româneşti, în interpretări excepţionale sunt reunite, la rândul lor, în cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Româneşti.

Şi Operele în concert vor aduce aduce unele dintre cele mai rafinate lucrări în primă audiţie în România - Othello, de Verdi, în interpretarea Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, Billy Budd, de Britten cu Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Hannu Lintu sau The Fairy-Queen, de Purcell cu Les Arts Florissants.

Muzica lui George Enescu va fi prezentă în ediţia 2023 în interpretări internaţionale de calibru. Opera Oedipe revine în programul festivalului în coproducţie cu Opera Naţională Bucureşti, iar Simfonia Nr.3 în Do Major, de George Enescu va fi interpretată de Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

Festivalul Internaţional George Enescu este un eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe