Newsflash
Apariții editoriale

Digitalizarea, viitorul medicinei

de - apr. 8 2022
Digitalizarea, viitorul medicinei

Cel mai recent număr al revistei „Archives of the Balkan Medical Union” aduce în prim-plan cele mai noi rezultate ale cercetării medicale balcanice.

Balkan

Editorialul semnat de conf. dr. Camelia Diaconu, redactorul-șef al revistei și secretar internaţional general al Uniunii Medicale Balcanice, aduce în prim-plan importanţa digitalizării serviciilor medicale și apariţia acestui fenomen în special în contextul pandemiei de COVID-19. Cel mai probabil, viitorul medicinei va fi unul hibrid, între consultaţiile faţă în faţă și monitorizarea virtuală, iar tehnologiile digitale vor avansa și vor putea fi utilizate în anumite circumstanţe clinice și, cel mai important, cu un preţ rezonabil.

        Un caz interesant este cel prezentat de un cercetător din Bulgaria (S.T. Shopov), care arată o patologie rară: tumoră neuroendocrină prostatică cu celulă mare la un pacient de 72 de ani. Imunohistochimia este extrem de importantă în diagnosticul acestor cazuri, puncţia-biopsie prostatică nefiind suficientă.

        Alte subiecte de interes sunt: modificările nivelului de estradiol și expresia receptorilor estrogenici de tip alfa într-un model experimental de osteoporoză (A.V. Grigoryan et al.) sau evaluarea prognosticului pentru pacienţii cu metastaze cutanate (D. Bodoarca et al.), dar și multele altele.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe