Newsflash
Cultură

Diagnostic dermatologic rapid

Diagnostic dermatologic rapid
Dermatologia ocupă un spaţiu aparte în medicină prin situarea sa în strânsă conexiune cu alte specialităţi medicale şi chirurgicale atât în planul activităţii clinice, cât şi în cel al cercetării fundamentale. Prin posibilitatea examinării directe, monitorizarea afecţiunilor dermatologice este realizată nu numai de medic, dar şi de către pacient. Există aşadar un mare interes în identificarea suferinţelor cutanate. Bolile dermatologice se manifestă printr-un număr restrâns de leziuni elementare – 20 în total, dar întrepătrunderea acestora şi combinarea lor cu simptomatologia aparte constituie tablouri clinice distincte a peste 3.000 de afecţiuni. Reuşita stabilirii diagnosticului dermatologic este marcată de dublarea simţului clinic deosebit de ascuţit cu o consecvenţă a metodei de diagnostic bazată pe experienţă şi studiu aprofundat. În acest context, semnalăm cu bucurie apariţia cărţii DIAGNOSTIC DERMATOLOGIC RAPID de conf. dr. George-Sorin Ţiplica, şeful Secţiei Clinice Dermatologie 2 de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti (Editura Curtea veche, 2009) în care autorul reuşeşte să demonstreze posibilitatea realizării unei orientări rapide în stabilirea diagnosticului a numeroase afecţiuni cutanate, fără ca această rezolvare să fie atinsă de superficialitate. Prezentarea didactică a principalelor etape diagnostice şi furnizarea principiilor de tratament recomandă această carte ca pe un util instrument medical. Asocierea unei iconografii bogate reprezentată de sute de imagini color prezintă aspectele clinice de ansamblu sau de detaliu ale afecţiunilor descrise în carte. Diagnostic dermatologic rapid este un volum destinat studenţilor la Medicină, rezidenţilor care au în programa de studiu un stagiu de dermatovenerologie, medicilor dermatovenerologi, precum şi medicilor de diferite specialităţi care au în îngrijire pacienţi cu suferinţe cutaneo-mucoase. Beneficiind de sprijinul tehnicii moderne care permite relativ uşor acumularea de imagini, dar şi de sprijinul colegilor şi al unor maeştri ai Dermatologiei româneşti, colegul nostru, conf. dr. G. S. Ţiplica reuşeşte să ilustreze corespunzător aspectele caracteristice ale tegumentelor bolnave. Elaborată cu acribie şi acordând o mare atenţie detaliului, această carte se parcurge uşor, iar claritatea elementelor descrise permite cititorului fixarea în memorie a principalelor elemente de diagnostic dermatologic.
 
Editurile şi autorii care doresc să le fie prezentate lucrările la această rubrică sunt rugaţi să trimită redacţiei exemplare-semnal
ETICHETEminusofficia

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe