Newsflash
Știri

De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu

de Florentina Ionescu - sept. 7 2021
De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu

Administrația Prezidențială marchează astăzi Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit site-ului presidency.ro, Administraţia Prezidenţială marchează și în acest an Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne. 

ziua mondiala a bolii Duchenne

Astfel, în semn de solidaritate cu pacienţii diagnosticaţi cu această afecțiune, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu astăzi, 7 septembrie, începând cu ora 20:00.

„Prin acest demers, Administrația Prezidențială atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă zi de zi persoanele diagnosticate cu această boală”, se arată în comunicatul de presă.

Boala Duchenne este o afecțiune genetică rară, care implică deteriorarea progresivă a musculaturii scheletice. La nivel mondial, unul din 3.500 de nou-născuți este afectat de această boală extrem de severă, iar în România peste 600 de familii se luptă pentru ameliorarea calității vieții celor dragi, mai spun reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Citește despre

Distrofia musculară Duchenne


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe