Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

TUTTI-FRUTTI

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 22 ianuarie 2010

O revistă cu o paginaţie eteroclită este MARAMUREŞUL MEDICAL, care, chiar dacă îşi are de unsprezece ani supravieţuirea asigurată sub egida Colegiului Medicilor din judeţul Maramureş, apărând trimestrial cu o remarcabilă punctualitate, îşi datoreşte în fapt existenţa unui singur om, dl dr. Felix Marian, redactor-şef. Iar aceasta, chiar dacă dsa se sprijină pe munca şi entuziasmul a doi redactori, dna dr. Emilia Armeanu şi dl dr. Adrian Popa şi a unui Consiliu editorial, cuprinzând prestigioase nume. (...)

În legătură cu publicaţiile medicale provinciale, nu ştii întotdeauna, ca recenzent, ce atitudine să ai. „Criticându-le“, mai mult decât să „îndrepţi“ ai putea demola; lăudându-le, rişti să laşi „nesancţionate“ greşeli ori încurajezi amatorismul. De aceea, în semnalarea celui de-al 38-lea număr, datat „decembrie 2009“, mă voi limita la ceea ce am numit o „paginaţie eteroclită“. Un eufemism pentru constatări: „aruncarea cu furca“ a unor articole medicale (unele chiar valoroase, precum „Noi perspective terapeutice în stenoza aortică degenerativă“ de conf. dr. Corneliu Zeana; „Principii de kinetoterapie a pacienţilor cu scleroză multiplă între puseele de evoluţie“ de prof. dr. Ştefania Kory-Calomfirescu şi dr. Marilena Kory-Mercea), urmate imediat de articole dedicate lui Mihai Eminescu: „În apărarea marelui nostru Eminescu“, de prof. univ. dr. George Petrescu, versuri de Victor Eftimiu („Lui Mihai Eminescu“) şi de… Cincinat Pavelescu („La statuia lui Eminescu – din parcul Dumbrăveni“). (...)
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.