Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Rango şi un altfel de Vest sălbatic

Viața Medicală
Ilinca BELCIU vineri, 25 martie 2011

   După seria Piraţilor din Caraibe, Gore Verbinski revine cu primul său film de animaţie – Rango. O poveste nostimă, cu un personaj ieşit din comun şi trăsături bine definite, încărcat de umor, glume haioase, susţinute pe alocuri, lăsate în aer alteori, în cele mai multe cazuri mizând pe o sclipire de moment care te mai face să uiţi oarecum de şirul poveştii şi să le iei ca atare. Mai întâi de toate se vrea un film ecologist: aveţi grijă de apă, se va termina în curând, iar dacă sunteţi suficient de nesăbuiţi încât să nu gestionaţi cuviincios resursele naturale, s-ar putea să experimentaţi cele mai neplăcute surprize. (...)

   După seria Piraţilor din Caraibe, Gore Verbinski revine cu primul său film de animaţie – Rango. O poveste nostimă, cu un personaj ieşit din comun şi trăsături bine definite, încărcat de umor, glume haioase, susţinute pe alocuri, lăsate în aer alteori, în cele mai multe cazuri mizând pe o sclipire de moment care te mai face să uiţi oarecum de şirul poveştii şi să le iei ca atare. Mai întâi de toate se vrea un film ecologist: aveţi grijă de apă, se va termina în curând, iar dacă sunteţi suficient de nesăbuiţi încât să nu gestionaţi cuviincios resursele naturale, s-ar putea să experimentaţi cele mai neplăcute surprize. Iar Verbinski spune toate acestea prin intermediul unui personaj atipic, al unui western colorat, cu cele mai bizare personaje – deloc plăcute vederii, într-un orăşel murdar, plin de praf, cu pericole răsărite la tot pasul. Filosofia care guvernează întreaga acţiune este motorul atât de „la îndemână“: urmează-ţi destinul, ai încredere că poţi schimba lumea în bine.
   Cameleonul cu ochi inegali, volubil şi energic, mărinimos până peste poate, visându-se mare actor, aterizează direct în deşertul Mojave, în urma unui accident sortit să se întâmple. Asta după ce o viaţă întreagă şi-a petrecut-o în spatele geamurilor unui terariu. Abandonat în mijlocul sălbăticiei, tot ce îi rămâne de făcut este să creadă în continuare că poate salva lumea, şi mai ales pe sine – având în vedere că odată ajuns acolo, trăieşte pe propria-i piele seceta, precum şi ameninţarea uliului pregătit să îl şteargă de pe faţa deşertului. Introducerea în poveste este făcută de o simpatică gaşcă, o adunătură de bufniţe echipate cu sombrero, mandoline… practic tot tacâmul! Rango are toate datele de a deveni eroul din visele sale, adus în mijlocul celor mai nebănuite şi stresante pericole din care, spre surprinderea sa, va ieşi mai mult decât triumfător. Pe scurt, vizita în oraşul Dirt se dovedeşte a fi momentul vieţii sale, cu toate că la început nu este el prea convins de decizia luată. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.