Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Două fete cucuiete

Viața Medicală
Dr. Eugenia GROSU-POPESCU vineri, 18 septembrie 2009

Una se numeşte Carmen, alta Alexandra. Au abordat, separat, două subiecte care, după tradiţie, nu merg deloc scrise pe aceeaşi coală de hârtie. Pentru că unul este despre closetele publice şi celălalt despre felul în care noi, publicul, noi electoratul, ar trebui să ne alegem conducătorii. (...)

   Reportajul-anchetă realizat de Carmen e o pledoarie convingătoare nu doar pentru estetica şi igiena closetelor urbei, ci, concomitent, pentru grija, respectul şi răspunderea datorate de edili, dar şi de fiecare individ în parte, fiinţei şi demnităţii umane. Un invitat spune că atunci când vrei să vezi nivelul de civilizaţie, respectul de sine şi bunele relaţii dintr-o casă, vizitează-i toaleta casei. Ea îţi va relata multe despre oamenii locului. Tot aşa cum străinilor le spun multe sloganurile gen „România – ţara fără toalete“ sau „România – ţara toaletelor mizerabile“. (O suită de imagini mediată de conceptul „hârtie igienică“ mi-a readus în memorie o secvenţă din vremurile în care conceptul cu pricina devenise pentru noi extrem de abstract – copiii de azi nu vor înţelege ce înseamnă să nu existe pe piaţă hârtie igienică, nu-i aşa? – , când la Uzinele „Electroputere“ din Craiova, sarcasmul angajaţilor la adresa puterii multilateral dezvoltate pusese la toaletă folii de glaspapir. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC