Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Acribie & orgoliu

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 18 septembrie 2009

Cunoscut iatroistoric, dl dr. farm. Vasile I. Lipan revine, publicistic, cu o broşură (50 de pagini) despre ŞTEFAN MINOVICI – luptător pentru o cauză nobilă (Editura Farmaceutică, Bucureşti, 2008). (...)

   Cu acribia-i bine-cunoscută, autorul a cercetat conştiincios în arhive, a citit tratate, presa vremii, cele mai felurite documente care puteau furniza detalii (unele inedite, aduse acum la lumină de dsa) despre drumul vieţii parcurs de Ştefan Minovici, fratele creatorului Medicinii legale în ţara noastră, Mina Minovici. Licenţiat în ştiinţe fizico-chimice (la Bucureşti), cu un doctorat în chimie (susţinut la Berlin), Ştefan Minovici (1867–1935), deşi nu a fost farmacist – subliniază autorul lucrării – „a înţeles încă de la intrarea sa, în 1897, în învăţământul farmaceutic, că farmacia se află într-o situaţie destul de grea, motiv pentru care a hotărât să se dedice, cu toată capacitatea şi priceperea sa, progresului învăţământului farmaceutic din ţara noastră“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC