Newsflash
Știri

Crosul Supereroilor pentru renovarea maternităţii Stanca din Cluj-Napoca

de L. Budin - mar. 17 2023
Crosul Supereroilor pentru renovarea maternităţii Stanca din Cluj-Napoca

Un cros al „supereroilor” va fi organizat în cadrul Sports Festival, pe 4 iunie, iar fondurile vor fi destinate renovării renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Clujenii pasionaţi de sport au şansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiţia de alergare organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival, se arată într-un comunicat al organizatorilor, preluat de Agerpres. Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune a programului „Spitale Publice din Bani Privaţi”.

alergare-cross-atletism

Prima etapă, care va începe în luna mai a anului 2023, va dura 3 luni şi va consta în renovarea maternităţii, cu un cost estimativ de 235.000 euro. A doua etapă, care constă în modernizarea unităţii de Neonatologie, are un cost estimativ de 265.000 euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze, se mai precizează în comunicat. 

Clinica de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca este parte integrantă a Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari unităţi medicale cu paturi din România. În cadrul aceste unităţi medicale se efectuează anual peste 2.200 de naşteri, peste 4.500 de internări, aproximativ 10.000 de consultaţii şi peste 2.000 de intervenţii chirugicale, fiind cea mai mare maternitate din zona Ardealului.

Împreună cu sportivii ajutăm, în mod real, comunitatea în care trăim. Îi invităm pe toţi cei care vor să se bucure de mişcare să se înscrie la cros şi să devină, pentru o zi, supereroi, indiferent dacă sunt alergători de performanţă, amatori sau dacă se află la prima competiţie. Proba de 5 km este una accesibilă tuturor cu câteva antrenamente înainte, iar pacerii şi punctele de hidratare de pe traseu o să fie special gândite pentru începători. Sportul înseamnă sănătate curată. Iar atunci când, pe lângă sport, putem oferi mai mult oamenilor din jurul nostru, suntem cu atât mai motivaţi”, a declarat Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival.

Participanţii se pot înscrie pe site-ul dedicat, la una dintre cele trei probe ale competiţiei. Cei care doresc pot să doneze pentru această cauză mai mult decât suma alocată din taxă, online, la înscriere, lunar prin sms, sau în cadrul Sports Festival, în zona special amenajată pentru donaţii.

Computer tomograf bazat pe tehnologia photon-counting, la Târgu Mureș

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe