Newsflash
Internaționale

Criză de personal medical în Marea Britanie

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 29 2022
Criză de personal medical în Marea Britanie

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie se confruntă cu cea mai severă criză de personal din istoria sa, cu mii de posturi libere și fără nicio strategie de rezolvare din partea Guvernului.

crizapersonalsanitarÎn luna martie, deficitul de salariaţi era de peste 105.000 de persoane, informează Reuters. Aceste probleme reprezintă un risc crescut pentru siguranţa pacienţilor.

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) a fost implementat și susţine servicii de sănătate gratuite încă din 1948. În prezent, 6,5 milioane de pacienţi se află pe liste de așteptare pentru tratamente.

Oficialii guvernamentali au încercat în trecut să rezolve neajunsurile sistemului de sănătate, care deservește o populaţie îmbătrânită.

Listele de așteptare lungi și lipsa personalului medical sunt două dintre principalele probleme de rezolvat aflate pe lista succesorului lui Boris Johnson, începând cu luna septembrie. Este vorba de cea mai mare criză din sistemul de sănătate britanic din istorie.

Raportul Comitetului pentru Asistenţă Socială și Sanitară (Health and Social Care Committee) a arătat că Guvernul britanic nu a acţionat încă și nu a publicat un plan privind personalul din sistemul de sănătate.

De asemenea, raportul estimează că ar fi nevoie, estimativ, de 475.000 de salariaţi în sănătate în următorii ani și de o reformare a sistemului. În plus, membrii comitetului susţin că ar trebui schimbată schema de acordare a vizelor pentru a stimula recrutarea străinilor.

Citiți și: Variola maimuţei, urgenţă sanitară globală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe