Newsflash
Internaționale

Coreea de Sud a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

de Florentina Ionescu - feb. 23 2022
Coreea de Sud a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

Oficialii din Coreea de Sud au aprobat astăzi vaccinul COVID de la compania Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Astfel, Coreea de Sud extinde campania de imunizare în fața unei avalanșe de cazuri de infectări cu varianta Omicron care a crescut numărul spitalizărilor și numărul deceselor cauzate de COVID-19, scrie Associated Press

vaccin pfizer coreea de sud copii 5 si 11 ani
Fotografie creată de Maksim Goncharenok, de la Pexels

Agenția responsabilă de controlul și prevenția bolilor din Coreea de Sud a raporttat un număr record de noi cazuri de COVID-19, mai exact, 171.452 de persoane, miercuri, o creștere de aproape 40 de ori față de numărul de cazuri noi înregistrate la jumătatea lunii ianuarie, când varianta Omicron a devenit varianta dominantă în această țară.

Mai mult de 500 de pacienți infectați cu coronavirus sunt acum în stare critică sau gravă, numărul lor crescând de la aproape 200 la jumătatea lunii februarie.

În acest anunț reccent, autoritățile din această țară (Ministry of Drug and Food Safety) au spus că au aprobat vaccinul Pfizer ca primul vaccin care va fi folosit pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În luna martie va fi anunțat un plan după care se va desfășura campania de vaccinare la această grupă de vârstă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe