Newsflash
ACTUALITATE Știri

Consult medical și analize gratuite pentru vârstnicii din București

de Magdalena Tănăsescu - mar. 12 2024
Consult medical și analize gratuite pentru vârstnicii din București

Pe parcursul lunii martie, Asociația Zi de Bine asigură, alături de „Caravana cu Medici”, consult medical și analize de bază gratuite pentru vârstnicii din București.

Potrivit unui comunicat remis redacției, în cadrul proiectului „NEpierdute” vor fi organizate diferite activități de reconectare și petrecere a timpului liber pentru seniori. Este vorba de ateliere de dans și mișcare, lucru manual și cursuri de limba engleză, printre altele. 

Atelierele vor avea loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe str. Uranus nr. 150, etaj 1, București. Persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0725.565.375 pentru a afla programul.  

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică pentru anul 2023, populația României continuă să îmbătrânească. În prezent, sunt peste 3,7 milioane de persoane care au vârsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au rămas singure, și-au pierdut deja partenerii, au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată. 

„Când ne apropiem de bătrânețe, mobilitatea se restrânge, sănătatea e tot mai șubredă , prieteniile par să se estompeze sau dispar definitiv. Pofta de viață se stinge și ea. Nu și atunci când intri în grupul potrivit, în care găsești oameni asemenea ție cu care să împarți complice povești din vremuri aproape uitate. Ne bucurăm că la Centrul Comunitar Zi de BINE grupul a început să se creioneze și, alături de seniorii noștri, deja am aflat zeci de povești nepierdute”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației. 

În proiectul „NEpierdute” s-au înscris până acum aproape 50 de vârstnici. Aceștia vor beneficia și de excursii tematice, ieșiri în aer liber și mișcare, ateliere de lucru manual, seri de poezie și dans.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe