Newsflash
REUNIUNI

Conferința Națională de Psihiatrie - 14-17 iulie

de - mar. 23 2021
Conferința Națională de Psihiatrie - 14-17 iulie

Conferința Națională de Psihiatrie - v-CNP 2021 - va avea loc în perioada 14-17 iulie, în mediul online. Președinte al conferinței este prof. dr. Doina Cozman, președinte al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie (A.R.P.P.), care transmite un mesaj medicilor.

RLC - 2021 - AMP - CNP - 300 x 250 px

„Dragi colegi,

Dacă la începutul anului trecut întâlnirea noastră anuală era pusă sub semnul incertitudinii, iată că, în acest an, pășim cu încredere pe drumul deschis de v-CNP 2020 și pregătim o nouă conferință națională de psihiatrie în format virtual.

Deși situația impusă de pandemia de COVID-19 ne-a constrâns să lucrăm în condiții greu de imaginat în anii anteriori, totuși, prin strânsa colaborare între membrii A.R.P.P. și profesioniștii din sănătatea mintală din întreaga țară am reușit să facem față provocărilor aduse de schimbările din activitatea noastră zilnică.

Conferințele online, printre care și v-CNP 2020, ne-au ajutat să achiziționăm cu rapiditate cele mai noi date de cercetare din domeniul medicinei. Pandemia COVID-19 ne-a constrâns să ieșim din cadrul (strâmt) al psihiatriei și să gândim patologia din domeniul sănătății mintale în termeni de sănătate globală. Nicicând până în timpurile pe care le trăim nu a fost mai mult decât util dialogul cu colegii noștri din alte specialități. Și vreau să cred că și pentru medicii „somaticieni” dialogul cu noi a devenit o necesitate. Toate dezavantajele generate de pandemia COVID-19 s-au transformat în oportunități în domeniul practicii medicale și, totodată, în domeniul schimburilor științifice.

Și în acest an, v-CNP 2021 va avea o prezență a celor mai valoroși oameni de știință din țară și din străinătate. Avem confirmarea participării a cel puțin 15 speakeri de valoare internațională. Colaborarea cu specialitățile și profesiile conexate cu sănătatea mintală va fi prezentă în conferință prin simpozioane, sesiuni plenare, workshopuri. Și, nu în ultimul rând, va fi prezentă în temele conferinței și experiența psihiatrilor clinicieni dobândită în asigurarea îngrijirii pacienților în condiții de comorbiditate a patologiei psihiatrice cu infecția cu SARS-CoV-2. Va fi continuată, devenind de acum o tradiție, secțiunea Forum A.R.P.P., platformă de dezbatere liberă a principalelor nevoi care încă grevează practica noastră de specialitate.

Sperăm că și la v-CNP 2021 vom reuși, cu ajutorul tehnologiei IT, să vă oferim un cadru optim de comunicare și interacțiune în jurul temelor prioritare din tematica propusă în titlul conferinței:

Sănătate Mintală – Neuroștiințe – Societate. Perspective postpandemice.

Să ne vedem și să ne auzim cu bine.

Sănătate multă! Doamne ajută!”

Prof. Dr. Doina Cozman

Președinte Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie (A.R.P.P.)

Președinte v-CNP 2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe