Newsflash
Știri

Dăruiește Viață finalizează lucrările de construcție pentru #NoiFacemUnSpital

de L. Budin - dec. 15 2022
Dăruiește Viață finalizează lucrările de construcție pentru #NoiFacemUnSpital

Urmează montarea mobilierului, testarea instalațiilor și pregătirea procesului de recepție, care va avea loc în prima parte a anului viitor, anunță reprezentanții asociației.

Asociația Dăruiește Viață anunță finalizarea lucrărilor de construcție la #NoiFacemUnSpital, cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, susținută, în prezent, de peste 350.000 de persoane fizice și peste 7.000 de companii. Activitățile proiectului continuă cu montarea mobilierului, testarea instalațiilor și pregătirea procesului de recepție, care va începe în prima parte a anului viitor.

daruieste_viata_spital

Asociația mulțumește tuturor celor care au pus o cărămidă la acest proiect și îi încurajează să continue să mențină ritmul schimbării.

Inițiativa #NoiFacemUnSpital a plecat din dorința de a renova și a aduce la standarde moderne secția de onco-pediatrie a Spitalului Marie S. Curie din București, și s-a transformat într-un adevărat proiect de țară – primul Spital de copii ridicat exclusiv din donații și sponsorizări”, se arată într-un comunicat.

Dăruiește Viață, alături de donatori și susținători, își propune ca, în următorii ani, să creeze la Spitalul Marie S. Curie, primul campus medical din țară și un centru de referință în sud-estul Europei pentru tratarea multidisciplinară a copilului cu boli grave. Proiectul va include atât o a doua clădire nouă, cât și renovarea și modernizarea celei actuale.

În 2015 a încolțit ideea unui spital, iar astăzi atingem un moment important, datorită inimilor care au bătut sincron ritmul schimbării: finalizarea lucrărilor de construcție. Însă drumul nostru nu se oprește aici. #NoiFacemUnSpital este despre speranță și despre angajamentul nostru, al tuturor celor care s-au implicat, că putem aduce o schimbare radicală sistemului medical din România. Că putem avea infrastructură demnă de acest secol, că putem oferi pacienților și familiilor lor cele mai bune condiții de tratament, că le putem oferi cadrelor medicale resursele și trainingul necesar pentru a putea spune că au făcut tot ce este omenește posibil pentru pacienții lor. Urmează un drum lung, dar am încredere că vom continua să menținem ritmul schimbării”, a spus Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

Asociația mai are în lucru un proiect pilot pentru Departamentul de Radioterapie Pediatrică (primul dintr-un spital de stat), pe care îl va propune autorităților pentru a identifica cele mai bune soluții de furnizare de servicii medicale la standarde occidentale în spitalele publice, punând pacientul în centru și asigurând performanță și respect pentru personalul medical. Proiectul are la bază un model de guvernanță corporativă și unul de guvernanță medicală.

Încheierea lucrărilor de construcție pentru spitalul construit împreună și cu ajutorul donatorilor și sponsorilor noștri reprezintă dovada că putem să ne transformăm aspirațiile în realitate. (...) A fost și rămâne o experiență transformatoare pentru fiecare dintre noi și pentru societate în ansamblul ei. Ne propunem să transforme și sistemul sanitar. Urmează acum o nouă etapă în acest proiect, atât pe parte  tehnică, cât și pe parte de lucru cu personalul spitalului și cu autoritățile, pentru că vrem ca noul spital să fie mai mult decât o clădire. Trebuie să fie locul din care bate inima schimbării sistemului sanitar din România”, a subliniat Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

#NoiFacemUnSpital înseamnă, în acest moment, o clădire de 12.000 mp și 9 niveluri ridicată de la zero, o centrală termică de 2.400 mp care va deservi întreg Spitalul Marie Curie, instalații conforme cu normele moderne pentru spitale și un proiect de design gândit în jurul pacientului și al familiei sale.

Inițiativa aduce numeroase premiere în sistemul public din România: primul Departament de Radioterapie Pediatrică, bloc operator integral în sticlă, tehnologie (digitalizare, sistem BMS, centrală de tratare a aerului, echipamente de top în radioterapie), spații diverse (paturi pentru aparținător, grădină indoor, locuri de joacă, studio radio, observator astronomic, spații de relaxare).

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe