Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cistoscop flexibil de unică folosinţă

de Florentina Ionescu - feb. 9 2024
Cistoscop flexibil de unică folosinţă

Compania Boston Scientific a anunţat, la 25 ianuarie a.c., că a demarat lansarea pe piaţă a unui dispozitiv medical nou din portofoliul său.

Este vorba despre VersaVue, un cistoscop flexibil, de unică folosinţă, care va fi disponibil în număr limitat. Acesta are scopul de a-i ajuta pe clinicieni să diagnosticheze și să trateze bolile tractului urinar. Cistoscopul permite vizualizarea stratului interior care căptușește vezica urinară și uretra. El afișează pe ecran imagini pentru ca medicul să poată efectua astfel diverse proceduri în scop diagnostic. 

Micul dispozitiv are mai multe beneficii. Ajută, pe de o parte, la optimizarea fluxului de lucru, prin eliminarea timpului asociat cu repararea și întreţinerea cistoscopului reutilizabil. Pentru că acest model este unul de unică folosinţă, el poate ajuta la eliminarea riscului de infecţie. 

Modelul VersaVue (tub subţire, echipat cu o cameră video) este însoţit de o tabletă portabilă cu diagonala de 35 de centimetri. Pe ecranul acesteia pot fi afișate imagini simple și imagini video de înaltă rezoluţie. 

 


Notă autor:

https://www.massdevice.com/boston-scientific-launches-versavue-cystoscope/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe