Newsflash
Internaționale

Certificatul de vaccinare, condiţionat din 15 februarie de booster, în Ungaria

de Dorina Novac - ian. 13 2022
Certificatul de vaccinare, condiţionat din 15 februarie de booster, în Ungaria

Cetăţenii ungari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză (booster) sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult şase luni în urmă.

În cazul celor care nu au împlinit 18 ani, două doze de vaccin vor fi suficiente pentru a li se elibera un certificat, denumit anterior certificat de imunitate, a precizat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

certificat de vaccinare

„Semnificaţia trecerii prin boala COVID-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecţie, mai degrabă decât trecerea prin boală”, a afirmat acesta.

Gergely Gulyas a subliniat că, pentru a beneficia de un certificat de vaccinare valid, adulţilor le va fi necesară primirea unei doze booster, disponibilă după patru luni de la cea de-a doua.

În aceeaşi conferinţă de presă, Gulyas a anunţat că, la recomandarea unui medic, va putea fi administrată şi o a patra doză de vaccin.

„Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii”, a adăugat el.

Gergely Gulyas a mai afirmat că Ungaria se aşteaptă la o creştere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare din cauza propagării rapide a variantei Omicron, şi la noi bilanţuri record de infectare, dar nu şi la o creştere similară a spitalizărilor şi deceselor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe