Newsflash
Cultură

Cel mai bun film la Oscar pune accentul pe copilul unor părinți fără auz

de Florentina Ionescu - mar. 28 2022
Cel mai bun film la Oscar pune accentul pe copilul unor părinți fără auz

Festivitatea de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film, cunoscute sub numele de Premiile Oscar, a avut loc azi-noapte în SUA. Cel mai bun film a fost desemnat „CODA”.

Academia Americană a Artelor și Științelor Filmului în domeniul filmului a votat aseară pelicula „CODA” drept cel mai bun film. 

coda film oscar

În total, „CODA” a câștigat azi-noapte trei premii Oscar: Cel mai bun film al anului; Cel mai bun actor în rol secundar (Troy Kotsur) și Cel mai bun scenariu adaptat (scenariu de Sian Heder). 

Irina-Margareta Nistor va comenta Premiile Oscar, în direct, pe o platformă online 

Pelicula spune povestea lui Ruby, singura persoană care aude din familia ei. Când afacerea de pescuit a familiei este amenințată, Ruby trebuie să aleagă între a-și urmări dragostea pentru muzică și teama de a-și abandona părinții, scrie cinemagia.ro

Imaginea medicului în filmele românești 

Premiera internațională a acestei pelicule a avut loc la 28 ianuarie 2021, la Festivalul de Film de la Sundance. Compania Apple a cumpărat drepturile de distribuție pentru CODA pentru suma-record de 25 de milioane de dolari. Filmul a avut parte de laude din partea criticilor și a fost numit unul dintre „top 10 filme ale anului 2021” de Institutul American de Film. 

„CODA” este o comedie-dramă americană, scrisă și regizată de Sian Heder. Este un remake al unui film franțuzesc din 2014, intitulat „La Famille Bélier”.

În „CODA”, Emilia Jones interpretează rolul unui copil al căror părinți sunt doi adulți cu cu deficiențe de auz - de aici și numele de CODA - child of deaf adults. Ea este singurul membru din familie care aude. 

Mai jos puteți vedea trailerul acestei pelicule:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe