Newsflash
Internaționale

Ce preț are insulina, în funcție de țară: SUA au cele mai mari costuri

de Florentina Ionescu - nov. 16 2022
Ce preț are insulina, în funcție de țară: SUA au cele mai mari costuri

Prețurile insulinei în Statele Unite ale Americii le depășesc pe cele din alte țări, arată o statistică recentă.

Prețurile insulinei au crescut dramatic în Statele Unite ale Americii în ultimul deceniu, iar din această cauză milioane de americani care suferă de diabet zaharat trebuie să suporte costuri uriașe în fiecare lună pentru acest tratament.

O analiză comparativă condusă de RAND Corporation în 2020 a scos la iveală miezul problemei, identificând faptul că prețurile insulinei în SUA au fost dramatic mai mari decât în orice altă țară, scriu cei de la Statista.com

molecula noua tratament diabet zaharat glucoza sange

După cum arată acest infografic realizat de Statista.com, prețul per unitate standard în rândul tuturor insulinelor din Statele Unite ale Americii a fost de 98,70 de dolari, în comparație cu doar 12 dolari per unitate standard de insulină în Canada și mai puțin de 10 dolari în Franța, Marea Britanie, Australia și Turcia.

Se estimează că 7 milioane de persoane din Statele Unite utilizează insulină, dar prețurile din ce în ce mai mari fac ca medicamentul acesta care salvează vieți să nu ajungă la numeroși americani care depind de acest tratament. 

Profitul global al companiilor din vânzarea medicamentelor antidiabetice 

Există două motive principale pentru prețul ridicat al insulinei. Primul este că producătorii din industria farmaceutică au puterea de a stabili propriile prețuri și să le crească fără limite, iar al doilea motiv este lipsa competiției pe piața de insulină din Statele Unite ale Americii. 

preturile insulinei sua alte tari
Sursa infograficului: https://www.statista.com/chart/23127/average-price-per-standard-unit-of-insulin/

Mesajul Societății Române de Diabet, în contextul Zilei Mondiale a Diabetului 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe