Newsflash
Știri

Cancerul de col uterin poate fi eliminat

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 29 2020
Cancerul de col uterin poate fi eliminat

Anual în România se înregistrează 3.308 de cazuri noi de cancer de col uterin și 1.700 de decese, conform analizei GLOBOCAN din 2018.

România se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența și mortalitatea în cancerul de col uterin. Eradicarea acestui tip de cancer este posibilă doar prin vaccinare și screening.

Responsabilă pentru aproximativ 99% din cazurile de cancer de col uterin este infecția cu HPV. Eliminarea acesteia reprezintă un obiectiv al OMS (Organizația mondială a sănătății), în acest sens fiind propuse trei puncte strategice: creșterea gradului de vaccinare, creșterea screeningului prin testarea HPV și managementul femeilor HPV pozitive și scăderea mortalității în cazul pacientelor diagnosticate cu acest tip de cancer.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în numărul 4 al săptămânalului Viața medicală, disponibil din 31 ianuarie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe