Newsflash
Știri

Canagliflozin, aprobat pentru boala cronică renală diabetică

de Dr. Mădălina Badea - iun. 12 2020
Canagliflozin, aprobat pentru boala cronică renală diabetică

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea canagliflozin, pentru încetinirea evoluţiei bolii cronice renale diabetice, anunţă Medscape.

Canagliflozin, aprobat pentru boala cronică renală diabeticăAgenţia Europeană a Medicamentului, a emis o opinie favorabilă, cu recomandarea utilizării inhibitorului cotransportorului sodiu-glucoză de tip 2 (SGLT-2), canagliflozin, pentru încetinirea evoluţiei bolii cronice renale (BCR) diabetice, anunţă Medscape.

Această nouă indicaţie este urmarea rezultatelor obţinute în studiul CREDENCE, în care s-a observat o scădere cu 30% a obiectivelor primare (atingerea stadiului final al BCR, dublarea creatininei serice, deces de cauză renală sau cardiovasculară). De asemenea, s-a obţinut o scădere în apariţia obiectivelor secundare cardiovasculare, riscul de spitalizare pentru insuficienţă cardiacă fiind diminuat cu 39%.

Acesta devine astfel primul medicament aprobat în Europa în ultimii 20 de ani care încetinește progresia nefropatiei diabetice. Este util inclusiv în stadii avansate ale bolii, putând fi folosit până la iniţierea terapiei de substituţie renală.

Utilitatea dapagliflozin, un alt inhibitor de SGLT-2, a fost testată în studiul DAPA-CKD, încheiat precoce la sfârșitul lunii martie 2020 datorită rezultatelor favorabile asupra funcţiei renale, urmând ca acestea să fie prezentate în curând.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe