Newsflash
Știri

Blocul Operator de la secția Urologie de la SCJU Arad, din nou funcțional

de Florentina Ionescu - mai 26 2022
Blocul Operator de la secția Urologie de la SCJU Arad, din nou funcțional

După doi ani în care a fost supus modernizărilor, Blocul Operator care deserveşte Secţia Clinică Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a devenit operaţional din nou.

Blocul Operator a fost inaugurat astăzi de conducerea spitalului, care a precizat că echipamentele instalate sunt cele mai moderne. Potrivit AGERPRES, investiţiile ajung la suma de 2,3 milioane de lei. 

scju arad foto facebook
Sursa foto: Facebook - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

 

„Este un vis împlinit! Astăzi am reuşit să redeschidem Blocul Operator al Secţiei Clinice Urologie. Este o mare realizare atât pentru noi - cadrele medicale, cât şi pentru pacienţii care se confruntă cu afecţiuni urologice. Acest bloc operator aduce mari beneficii pentru pacienţi datorită celor trei săli de operaţie şi a aparaturii medicale de calitate, aliniată standardelor în vigoare. Sălile sunt dotate cu ecografe, endoscoape, aparatură laparoscopică, practic, cu aparatură pentru toată paleta de operaţii urologice care se pot executa, astfel că pacienţii nu mai trebuie să caute soluţii de diagnostic sau tratament în alte centre medicale”, a declarat dr. Horia Mureşan, medicul-şef de la Urologie.

Fonduri alocate de primărie

Blocul Operator a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri alocate de Primăria Arad, în sumă de 2,3 milioane de lei. Lucrările au constat în amenajarea completă a celor trei săli de operaţie, a camerei de pregătire a bolnavilor, a spaţiului de trezire a pacienţilor, precum şi a altor spaţii necesare pregătirii intervenţiilor urologice.

Totodată, s-au refăcut instalaţiile electrice, de alimentare cu apă, de canalizare şi de încălzire, instalându-se senzori de fum şi sisteme de alarmare gaze medicale.

„Este singurul Bloc Operator de specialitate din judeţul Arad. Aici se pot efectua intervenţii chirurgicale deschise, laparoscopice, minim-invazive endoscopice precum şi diferite proceduri terapeutice sub ghidaj imagistic - eco-ghidat sau radiologic”, a decarat dr. Andrei Korodi, medic primar chirurgie generală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe