Newsflash
ACTUALITATE Știri

Beatrice Mahler: Datoria mea este să transmit orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare

de Magdalena Tănăsescu - sept. 21 2023
Beatrice Mahler: Datoria mea este să transmit orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare

Într-o conferinţă de presă susținută joi, 21 septembrie, managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că datoria sa ”esenţială” este să transmită ”orice suspiciune de faptă penală” către organele de cercetare.

Echipa din Institutul «Marius Nasta» se delimitează de un astfel de comportament. (...) Pe lângă cei şase medici care sunt sub atenţia organelor penale, în institut sunt și 94 de medici care îşi desfăşoară activitatea într-un mod care nu cred şi sper că nu mai lasă loc de alte fapte de natură penală. Sunt extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă, însă cred că datoria mea esenţială este să transmit, atunci când este cazul, orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare”, a afirmat Mahler, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, sunt în cercetare două dosare penale: unul care pleacă de la o sesizare făcută în anul 2021 şi cel de-al doilea de la începutul acestui an.

„Din informaţiile pe care le am, sunt în cercetare două dosare penale: unul din dosare pleacă de la o sesizare care a fost făcută de institut în decembrie 2021, după care s-au desfăşurat evenimentele şi cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane. Al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care unul dintre medicii institutului mi-a adus în atenţie sesizarea pe care unul dintre pacienţi a făcut-o. După discuţia cu pacientul, am trimis către secţia de Poliţie sesizarea pacientului, faptul că i se solicitaseră bani”, a explicat Beatrice Mahler.

Potrivit Agerpres, patru medici de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti au fost reţinuţi de procurori, sub acuzaţia că primeau bani şi bunuri de la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale.

Alţi patru medici sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe