Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Avertismentul OMS: Amenințarea unei pandemii de COVID-19 a devenit reală

de Dorina Novac - mar. 10 2020
Avertismentul OMS: Amenințarea unei pandemii de COVID-19 a devenit reală

Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus, după China, cu 9.172 de cazuri de infecții și 463 de decese.

Italia a luat măsuri drastice, duminică și luni, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului care a ucis peste 4.000 de oameni, potrivit OMS. Astfel, începând de astăzi, aproximativ 60 de milioane de italieni sunt rugați să rămână acasă, în conformitate cu un decret emis de Guvernul de la Roma.

Coronavirus in lume

În acest sens, toate adunările publice sunt interzise, iar toate cinematografele, teatrele, sălile, pub-urile sunt închise. Mai mult, luni seara, toate mitingurile au fost interzise, iar călătoriile sunt limitate în toată Italia.

În China epidemia este în scădere. Astfel, duminică au fost raportate 22 de decese și 40 de îmbolnăviri.

Numărul de cazuri depășește acum 113.000 în 101 de țări, potrivit unui raport stabilit luni la 17:00 de AFP. Astfel, și Germania a anunțat primele două decese în urma îmbolnăvirii cu coronavirus - un bărbat de 78 de ani și o femeie de 89 de ani.

Franța, a cincea țară cea mai afectată, cu peste 1.400 de cazuri, inclusiv ministrul Culturii, Franck Riester, și 25 de morți începând de luni. În acest sens, autoritățile au interzis duminică evenimentele cu peste 1.000 de persoane.

Și România a suspendat toate legăturile aeriene cu Italia până în 23 martie. Iar școlile din țară se închid de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei în funcție de evoluția crizei Covid-19.

În acest context, OMS a precizat că amenințarea unei pandemii de COVID-19 este „foarte reală”, dar aceasta poate fi controlată.


Notă autor:

Sursa imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe