Newsflash

Dr. Mihai ARDELEAN


Malefic şi benefic în personologie*

de Dr. Mihai ARDELEAN - aug. 27, 2010

   În numărul anterior am publicat o prezentare a „experimentului Stanford“, care a urmărit modificările de personalitate apărute prin aportul forţelor situaţionale şi dinamica grupului la voluntari aflaţi într-o închisoare simulată. Prezentăm acum două exemple de astfel de transformare, una malefică, produsă în cadrul experimentării terorii din închisoarea de deţinuţi politici de la Piteşti în timpul comunismului, şi alta benefică, reprezentată prin conversiunea religioasă a scriitorului Nicu Steinhardt. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

SCHIMBĂRI DE PERSONALITATE, ÎN AFARA CODIFICĂRILOR*

de Dr. Mihai ARDELEAN - aug. 20, 2010

   Încercăm să punem sub semnul improbabilului sau mai puţin probabilului aspectul static al personalităţilor nepatologice tipologizate, din vasta literatură psihologică, dar şi al tulburărilor de personalitate, aşa cum rezultă acestea din urmă din manualele de statistică şi diagnostic psihiatric.
   Modificările personalităţii printr-un proces morbid vor fi, poate, mai bine puse în acord cu realitatea comportamentelor umane prin contopirea Axei I cu Axa II în atât de aşteptatul şi promiţătorul DSM-V.
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

PERSONALITATEA, DE LA NORMAL LA PATOLOGIC

de Dr. Mihai ARDELEAN - iul. 16, 2010

   Într-o ambianţă ocrotită de stresul informaţional cotidian, la Păltiniş, numeroşi psihiatri şi viitori psihiatri s-au întrunit cu prilejul celui de-al VIII-lea Simpozion Naţional al Asociaţiei Române de Studiu al Personalităţii (ARSP), cu tema „Personalităţi normale şi patologice – între tradiţii, legende şi mituri“. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe